Nieuws & organisatie
Zoek 
 
 Contact      

 

Organisatie


 

GroentenFruit Huis is de organisatie die met één stem spreekt namens de groente- en fruitsector.

 
Op 1 januari 2014 hebben DPA en Frugi Venta GroentenFruit Huis opgericht. Een belangenorganisatie voor handelsbedrijven en telersverenigingen die zich bezighouden met de afzet van groenten en fruit.

GroentenFruit Huis richt zich op zes thema’s

Voeding & Gezondheid
Voedselveiligheid & Kwaliteit
Marktaangelegenheden & Statistiek
Logistiek & ICT
Arbeid
Gemeenschappelijk landbouwbeleid
   

Voor alle thema’s geldt dat inbreng van de leden is geborgd in business councils. Deze business councils vertegenwoordigen zowel teelt als handel. 

Een actieve inbreng van leden in GroentenFruit Huis, maakt van GroentenFruit Huis een plaats waar leden zich thuis voelen en hun belangen behartigd weten.

Vanzelfsprekend en met plezier, meer groente en fruit eten. Daar staat GroentenFruit Huis voor.


 

Nieuws

 • Leden GroentenFruit Huis: Groen licht gezamenlijke aanpak fruitsector, maar hoe?

  mrt 17, 2017
  Er is duidelijk draagvlak voor een sectorale tafel waar strategisch overleg wordt gevoerd op het gebied van fruit. De manier waarop dit moet worden ingevuld is minder helder, zo bleek gisteren tijdens de drukbezochte GroentenFruit Huis ledenavond Fruit in Tiel. Kennisoverdracht, discussie en netwerken waren de ingrediënten voor een succesvolle avond.
  Volledig bericht
 • Toezichthouders en ondernemers stroomlijnen importprocedures

  mrt 16, 2017
  Op Schiphol Airport en in de Rotterdamse haven werken toezichthouders en ondernemers samen aan beter gestroomlijnde import van fytosanitaire en veterinaire goederen. In 2015 en 2016 is een eerste serie knelpunten voor een belangrijk deel succesvol aangepakt. Bedrijven en toezichthouders kunnen daardoor sneller en voordeliger werken. Nu de samenwerking zich heeft bewezen, zijn de partijen begonnen met de aanpak van een volgende reeks knelpunten.
  Volledig bericht
 • Geen aangifte logistieke hulpmiddelen bij aangifte 2016

  mrt 14, 2017
  Op 9 maart vond de informatiebijeenkomst Afvalbeheersbijdrage plaats. Aanleiding was de nieuwe overeenkomst 2017-2019 tussen GroentenFruit Huis en het Afvalfonds Verpakkingen. Een belangrijk punt tijdens de bijeenkomst was de sectorale monitoring in plaats van de individuele aangifte van logistieke hulpmiddelen.
  Volledig bericht