Nieuws & organisatie
Zoek 
 
 Contact      

 

Organisatie


 

GroentenFruit Huis is de organisatie die met één stem spreekt namens de groente- en fruitsector.

 
Op 1 januari 2014 hebben DPA en Frugi Venta GroentenFruit Huis opgericht. Een belangenorganisatie voor handelsbedrijven en telersverenigingen die zich bezighouden met de afzet van groenten en fruit.

GroentenFruit Huis richt zich op zes thema’s

Voeding & Gezondheid
Voedselveiligheid & Kwaliteit
Marktaangelegenheden & Statistiek
Logistiek & ICT
Arbeid
Gemeenschappelijk landbouwbeleid
   

Voor alle thema’s geldt dat inbreng van de leden is geborgd in business councils. Deze business councils vertegenwoordigen zowel teelt als handel. 

Een actieve inbreng van leden in GroentenFruit Huis, maakt van GroentenFruit Huis een plaats waar leden zich thuis voelen en hun belangen behartigd weten.

Vanzelfsprekend en met plezier, meer groente en fruit eten. Daar staat GroentenFruit Huis voor.


 

Nieuws

 • BESTEL UW CAO-BOEKJES GROOTHANDEL GROENTEN EN FRUIT

  dec 05, 2017
  Over enige weken verschijnt het nieuwe cao-boekje voor de Groothandel in Groenten en Fruit met de looptijd van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2018. Ieder bedrijf dat is aangesloten bij het GF-Groothandelsfonds krijgt 1 exemplaar van het cao-boekje toegestuurd. U kunt meer boekjes bestellen.
  Volledig bericht
 • GFlife publiceert samenvatting rapportage Gezondheids- en Vitaliteitscheck 2016-2017

  nov 20, 2017
  In de periode april 2016 t/m maart 2017 hebben 11 bedrijven (ruim 800 medewerkers) uit de GF-sector deelgenomen aan de Gezondheids- en Vitaliteitscheck van het GF-Groothandelsfonds. Naar aanleiding van deze gezondheidscheck is een rapport en een samenvatting opgesteld met de uitkomsten. Er werd onder meer gekeken naar risicofactoren zoals vetpercentage, bloeddruk, werkvermogen en voeding. Met betrekking tot gezondheid en leefstijl is er zeker ruimte voor verbetering. Daarnaast geeft 96% van de respondenten aan met plezier naar het werk te gaan. De samenvatting is nu voor iedereen te downloaden.
  Volledig bericht
 • Informatiebijeenkomst Duitsland: stijgende consumptie biedt kansen

  nov 10, 2017
  Gisteren vond de informatiebijeenkomst ‘Kans-Rijker in Duitsland’ plaats in het HortiVERSum in Zoetermeer. Deze werd georganiseerd door GroentenFruit Huis in samenwerking met de Duits-Nederlandse Handelskamer en Duitsland Desk, en stond in het teken van de Duitse retail- en foodservicemarkt en consumententrends. Duitsland is voor Nederland verreweg de belangrijkste afzetmarkt en dit was te zien aan de opkomst. Ruim 60 deelnemers lieten zich inspireren door onder andere Joachim Stracke, manager van de Duitse supermarktketen EDEKA Rhein-Ruhr.
  Volledig bericht