Nieuws & organisatie
Zoek 
 
 Contact      

 

Organisatie


 

GroentenFruit Huis is de organisatie die met één stem spreekt namens de groente- en fruitsector.

 
Op 1 januari 2014 hebben DPA en Frugi Venta GroentenFruit Huis opgericht. Een belangenorganisatie voor handelsbedrijven en telersverenigingen die zich bezighouden met de afzet van groenten en fruit.

GroentenFruit Huis richt zich op zes thema’s

Voeding & Gezondheid
Voedselveiligheid & Kwaliteit
Marktaangelegenheden & Statistiek
Logistiek & ICT
Arbeid
Gemeenschappelijk landbouwbeleid
   

Voor alle thema’s geldt dat inbreng van de leden is geborgd in business councils. Deze business councils vertegenwoordigen zowel teelt als handel. 

Een actieve inbreng van leden in GroentenFruit Huis, maakt van GroentenFruit Huis een plaats waar leden zich thuis voelen en hun belangen behartigd weten.

Vanzelfsprekend en met plezier, meer groente en fruit eten. Daar staat GroentenFruit Huis voor.


 

Nieuws

 • HOLLAND paviljoen op Fruit Attraction 2018

  mrt 08, 2018
  Van 23 t/m 25 oktober vindt voor de 10e keer de Fruit Attraction in Madrid plaats. Dit jaar wordt er voor de 7e maal door de Stichting Holland Fresh Group een HOLLAND paviljoen op deze zeer snel groeiende Spaanse AGF beurs gerealiseerd. Dit jaar zal de beurs 7 hallen beslaan.
  Volledig bericht
 • Statement GroentenFruit Huis - SMK publiceert nieuwe milieukeur schema ‘On the way to Planet Proof’

  mrt 01, 2018
  Vandaag heeft Stichting SMK het nieuwe schema ‘On the way to Planet Proof’ gepresenteerd. Dit schema is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen Stichting SMK, de NGO’s Natuur & Milieu en Greenpeace, retail en het gezamenlijke tuinbouwbedrijfsleven, o.a. vertegenwoordigd door GroentenFruit Huis.
  Volledig bericht
 • Steeds meer werknemers gaan voor gezond eten op het werk

  jan 26, 2018
  Hoe werkt het in de foodservice keten en hoe ziet het speelveld van de cateraars eruit? Wat zijn de behoeften van de consument per generatie? Dit waren onderwerpen die aan bod kwamen tijdens de workshop catering groenten en fruit in Nederland op donderdag 25 januari, georganiseerd door GroentenFruit Huis in samenwerking met Foodstep. Op een inspirerende en leerzame wijze namen Mark Michies en Laura Boon van Foodstep de deelnemers mee in de wereld van de catering.
  Volledig bericht