Nieuws & organisatie
Zoek 
 
 Contact      

 

Organisatie


 

GroentenFruit Huis is de organisatie die met één stem spreekt namens de groente- en fruitsector.

 
Op 1 januari 2014 hebben DPA en Frugi Venta GroentenFruit Huis opgericht. Een belangenorganisatie voor handelsbedrijven en telersverenigingen die zich bezighouden met de afzet van groenten en fruit.

GroentenFruit Huis richt zich op zes thema’s

Voeding & Gezondheid
Voedselveiligheid & Kwaliteit
Marktaangelegenheden & Statistiek
Logistiek & ICT
Arbeid
Gemeenschappelijk landbouwbeleid
   

Voor alle thema’s geldt dat inbreng van de leden is geborgd in business councils. Deze business councils vertegenwoordigen zowel teelt als handel. 

Een actieve inbreng van leden in GroentenFruit Huis, maakt van GroentenFruit Huis een plaats waar leden zich thuis voelen en hun belangen behartigd weten.

Vanzelfsprekend en met plezier, meer groente en fruit eten. Daar staat GroentenFruit Huis voor.


 

Nieuws

 • Ga voor Kleur moet Nederlander verleiden met kleurrijke groenten en fruit

  mei 09, 2017
  Op 10 mei a.s. start de actie Ga voor Kleur, een initiatief om de groente- en fruitconsumptie flink te verhogen. Meer groenten en fruit eten is goed voor onze gezondheid en draagt bij aan de verduurzaming van ons voedsel. Hoog tijd om gezonder te gaan eten, stelde staatssecretaris Van Dam tijdens de Voedseltop in januari. Ga voor Kleur benadrukt de veelkleurigheid van groenten en fruit als de perfecte manier om je maaltijden extra lekker en gezond te maken.
  Volledig bericht
 • Healthy Food Congress: grensverleggend

  apr 25, 2017
  Op 8 september a.s. organiseert de Stichting Food for a better life style in samenwerking met een aantal gerenommeerde wetenschappers het Healthy Food Congress in het World Forum in Den Haag. Dit is een nieuw en inspirerend congres over actuele onderwerpen met betrekking tot gezonde voeding van jong tot oud. Het congres is een unieke samenwerking tussen wetenschappers, zorgprofessionals, innovators en professionals in groente en fruit.
  Volledig bericht
 • Duitsland workshop: Inzicht in marktstructuren en consumentengedrag

  apr 24, 2017
  Donderdag 20 april hebben vijftien leden van GroentenFruit Huis hun kennis over de Duitse markt en cultuur verdiept. De workshop werd verzorgd door de Duitsland Desk GroentenFruit Huis, onder leiding van Jochem Wolthuis.
  Volledig bericht