Nieuws & organisatie
Zoek 
 
 Contact      

 

Organisatie


 

GroentenFruit Huis is de organisatie die met één stem spreekt namens de groente- en fruitsector.

 
Op 1 januari 2014 hebben DPA en Frugi Venta GroentenFruit Huis opgericht. Een belangenorganisatie voor handelsbedrijven en telersverenigingen die zich bezighouden met de afzet van groenten en fruit.

GroentenFruit Huis richt zich op zes thema’s

Voeding & Gezondheid
Voedselveiligheid & Kwaliteit
Marktaangelegenheden & Statistiek
Logistiek & ICT
Arbeid
Gemeenschappelijk landbouwbeleid
   

Voor alle thema’s geldt dat inbreng van de leden is geborgd in business councils. Deze business councils vertegenwoordigen zowel teelt als handel. 

Een actieve inbreng van leden in GroentenFruit Huis, maakt van GroentenFruit Huis een plaats waar leden zich thuis voelen en hun belangen behartigd weten.

Vanzelfsprekend en met plezier, meer groente en fruit eten. Daar staat GroentenFruit Huis voor.


 

Nieuws

 • Kom in de Kas 2018 trekt 205.500 bezoekers

  apr 12, 2018
  Op zaterdag 7 en zondag 8 april 2018 bezochten 205.500 mensen de kassen in 22 regio’s verspreid over Nederland. De 41e editie van het grootste publieksevenement van de glastuinbouw was wederom een succes. Meer dan 150 en-thousiaste kwekers stelden hun bedrijf open voor het publiek, dat dankzij het prachtige lenteweer massaal op pad ging. Aan Kom in de Kas deed een grote diversiteit aan be-drijven mee, zo was er voor elk wat wils.
  Volledig bericht
 • Congres 'Samen innoveren voor een vitaler Nederland'

  apr 05, 2018
  Op 22 mei 2018 organiseert Diagnose Voeding & Gezondheid het congres 'Samen innoveren voor een vitaler Nederland'. Laat je op deze dag, onder leiding van dagvoorzitter Aldith Hunkar, inspireren door visionaire bestuurders, trendsettende beleidsmakers en toonaangevende wetenschappers.
  Volledig bericht
 • Afsprakenstelsel iSHARE vanaf vandaag voor iedereen in de logistiek beschikbaar

  mrt 29, 2018
  Vanaf vandaag is het voor organisaties, werkzaam in de logistiek, mogelijk om iSHARE in gebruik te nemen. De lancering van het afsprakenstelsel waarmee iedereen met iedereen op een simpele en gecontroleerde manier logistieke data kan delen – ook met partijen verderop in de keten - vond plaats tijdens het Jaarcongres van de Topsector Logistiek. Ook presenteerden de eerste launching customers zich aan het publiek.
  Volledig bericht