Workshop: Design for Recycling
Zoek 
 
 Contact      

  

Bijeenkomst verpakkingen ‘design for recycling’

Maandagmiddag 26 maart organiseert GroentenFruit Huis een bezoek aan afvalverwerker Attero, locatie Wijster (Drenthe). Dit bezoek wordt georganiseerd rond het thema Design for Recycling in het kader van de verduurzaming verpakkingen verse groenten, fruit en paddenstoelen.

De centrale vraag tijdens de bijeenkomst is hoe u in uw bedrijf bij het ontwerpen en inkopen van verpakkingen ervoor kunt zorgen dat de verpakkingen zo hoogwaardig mogelijk te recyclen zijn.

Robert Corijn, manager Marketing Attero, zal u middels een rondleiding in de Plastic Sorteer Plant van Attero inzicht geven in de diverse scheidingstechnieken die ervoor zorgen dat PMD-verpakkingsmateriaal gesorteerd kunnen worden tot herbruikbare monostromen. Vervolgens zal Eric Liebers, CEO Hordijk Verpakkingen, u meenemen in de ontwikkelingen op gebied van PET-verpakkingen en Brigitte Zwart-Wulder, project engineer TOPA Verpakking, geeft u inzicht in oplossingen op het gebied van transportverpakkingen.

Programma
13.00
  Ontvangst met koffie en broodje
13.15   Inleiding door Robert Corijn, manager Marketing Attero
13:45   Rondleiding Nascheidings- en plastic sorteerinstallatie Attero
15.15   Toelichting PET verpakkingen door Eric Liebers, CEO Hordijk Verpakkingen
15.45   Toelichting transportverpakkingen door Brigitte Zwart-Wulder, project engineer TOPA Verpakking
16.15   Vragen en discussie
16.30   Afsluiting

Locatie 
De bijeenkomst wordt gehouden bij Attero locatie Wijster (Vamweg 7, 9418 TM Wijster). Maakt u gebruik van een navigatiesysteem? Voert u dan als adres in: 'Oosterseveldweg, Wijster'. Of neem afslag 29 op de A28. Daarna kunt u de ANWB-borden 'Attero' volgen.

Overige praktische informatie 
Tijdens de bijeenkomst zal een bezoek worden gebracht aan de sorteerinstallaties van Attero, wij raden u aan om passende (warme) kleding (en indien in uw bezit veiligheidsschoenen) te dragen. Attero hanteert voor ieders veiligheid, veiligheidsregels en voorschriften waaraan men zich moet houden tijdens het bezoek.

Aanmelden 
Maximaal aantal deelnemers voor deze bijeenkomst: 30 personen. U dient zich aan te melden vóór 23 maart, maximaal 2 deelnemers per bedrijf.

U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier.